Úvodní informace pro organizátory pátrací hry na podzim 2024

Děkujeme, že jste se přihlásili k organizaci a pomůžete v Roce Rychlých šípů uspořádat ve vaší obci pro veřejnost rychlošípáckou pátračku. Díky vám se ukáže, že i u vás mohly Rychlé šípy prožívat svá dobrodružství.

Budou letáčky propagující hru?
Pokud si je uděláte, tak ano. 🙂 Více zde. Lze využít tyto obrázky. Třeba využijete i tento text. Na jaře si udělal organizátor v Rumburku toto video.
Berte to jako prostor pro kreativitu organizátorů a možnost rozvrhnout práci na více lidí vašeho týmu.

Doprovodné aktivity ve vašem městě či obci
Když už bude u vás v obci pátračka po RŠ a dáte to vědět veřejnosti přes obecní a místní média, můžete zkusit další bonbónek – uspořádejte další foglarovskou akci – třeba ji využijete na závěrečné setkání účastníků, ale nemusí být ve stejném měsíci. Může být třeba i na jaře, ale využijete propagaci pátračky na další svoji akci. Inspirace zde a zde. Pokud budete pořádat vlastní akci, napište o ní sem i s proklikem na ni.

Mohlo by se vám ještě hodit:
1. Seznam příběhů a kde je najdete zde. Nemůžeme kvůli autorským právům zveřejňovat celé příběhy, tak přinášíme alespoň čísla stránek v souhrnných vydáních (Olympia i Albatros).
2. Harmonogram a zkušenosti z 1. kola zde.
3. Vytištěný příběh RŠ bude vypadat takto.
4. Každá lokalita bude mít na tomto webu svoji stránku, která bude vypadat takto.
Z webové stránky budeme dělat i proklik na vás – organizátory. Napište, kam to máme směřovat sem. To mělo být už v přihlašovacím formuláři a za toto pochybení se omlouvám.
5. Trochu o hře se píše i zde. Nahlédnete do zákulisí přípravy hry a možná vám to ušetří nějaké dotazy. 🙂 Z každé lokality bude vylosován v nadaci někdo, koho nadace odmění za účast. Všichni obdrží na konci hry emailem diplom za účast.
6. Drobná ale důležitá připomínka: Píšu vám 2 druhy emailů – 1. hromadný a 2. přímo vám, kde v předmětu bylo (mělo by bát) uvedeno vaše město. Děkuji všem, kteří reagovali na email, kde bylo uvedeno město. Protože tii, co budou reagovat na hromadný email a třeba jen napíší, ať změníme nápovědu, tak to pro nás znamená otevřít si tabulku, najít podle emailu o jaké se jedná město a pak teprve upravovat. Taky podpis v emailu (např. Karel) nám nenapoví o jaké se jedná město. Raději to vaše město tam k podpisu vždy taky uvádějte. Ať můžeme v emailech vyhledávat.
7. Uložte si adresu formulářhttps://forms.gle/nKvE1nsqaebiwhJQ7 ať můžeme efektivně spolu komunikovat. Tabulku hlídá i PR sekce nadace a když tam uvidí něco, co může využít k propagaci hry, tak má info přímo od vás. IT člena nevyplňujte – ten byl jen v jarní verzi.

Názvy vašich lokalit
Ty si budete nadepisovat na obdržené plakáty sami. Je důležité, aby názvy byly shodné s tím, co jste uvedli v přihlašovacím formuláři. Podle toho názvu totiž bude každý účastník zařazovat svoji odpověď ve formuláři pro odpovědi. Pokud Vás napadl lepší/údernější/krásnější název lokality, máte do 10. října poslední možnost to ještě upravit přes formulář. Co jste uvedli, naleznete v PDF tabulce, kterou jsme poslali 8.1. v 10 hodin emailem.

Zde uděláme stránky vaší lokality
a vy si zkontrolujte, jestli jsou správně příběhy a všechno o vás. Doplníme tam i proklik na vás.
Minule se stalo, že kontrolu někdo odflákl (plantážník jeden) a pak mu chyběl příběh, který potřeboval a měl jiný. To zásadně nabouralo jeho organizaci a pak i hru.
Lidi se přečtou (nebo si vzpomenou na) děj příběhu RŠ a pak podle toho hledají místo. Pokud jste si spletli cukrárnu s bankou, nemají šanci to najít podle příběhu a musí použít nápovědu (a to je zbytečná degradace hry). 🙁
Také si obejděte znovu místa a ujistíte se, že s vámi opravdu počítají, a opět se minule našla místa, kde jsme v posledních hodinách museli dělat úpravy nápovědy a někde i rozsahu mapy.
Není to z naší strany výtka, jsme rádi, že jste hře věnovali čas a námahu, ale představte si jako organizátoři, že máte podobné opravy provádět ve finalizaci celé akce u spousty měst. Proto dopředu před hrou nabízíme možnost kontroly, apelujeme na vás a snažíme se zbytečným problémům předejít.

Stav k 7. říjnu 2024

Další pokyny
budeme umísťovat níže, tak se občas podívejte na aktualizaci. Důležité informace ještě oznámíme emailem – nebojte se.

8.10.2024 – Data, co jste uvedli, naleznete v PDF tabulce, kterou jsme poslali 8.1. v 10 hodin emailem. Vy si zkontrolujte svoje údaje. Ve středu musíme mít zkontrolovaná data a začneme dělat vzorové stránky.

Přejít nahoru